Çerez Kullanımı Politikası

Ada Dent Ağız ve Diş Sağlığı Hiz. Tic. Ltd.Şti. kullanıcı deneyimini belirlemek ve internet sitesinin verimli kullanılmasını sağlamak amacı ile çerez kullanmaktadır.  Web sayfalarımızı kullandığınızda, çerez kullanımını kabul etmiş olmaktasınız. Çerez kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Ada Dent Ağız ve Diş Sağ. Hiz. Tic. Ltd. Şti., internet sitesinin kullanım amaçları doğrultusunda ve gerekli gördüğü durumlarda kullanıcıların bilgisayarlarına “Cookie” (çerez) olarak adlandırılan ve kullanıcıyı tanımlamaya yardımcı olan yazılımı yerleştirebilir. Cookie kullanımı, ziyaret edilen web sitesine yönelik durum ve tercihleri kaydederek internet kullanımını kolaylaştıran bir uygulamadır.

Ada Dent’de çerezler hangi amaçlarla kullanılıyor?

İnternet sitemizde çerezler, web sitesini kaç kişinin kullandığını, bir kişinin bu siteyi hangi amaçla ve kaç kere ziyaret ettiğini, ziyaretçinin sitede ne kadar kaldığı konularında istatistiki bilgi sağlayan Cookie’ler (Çerezler) , kullanıcılara onlara özel reklamlar gösterilmesinde kullanılır. Çerezler üzerinden toplanan kişisel verileriniz, analiz çerezlerinin işlevlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla yurt içindeki ve yurt dışındaki analiz araçlarının sağlayıcılarına ve benzeri iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimize aktarılabilecektir.

Genel olarak size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş hizmet sağlamak ve internet sitemizi geliştirmemize yardımcı olması amacıyla kullanılmakta olup bu çerezler sayesinde aşağıdaki hedefler gerçekleştirilebilmektedir.

Ada Dent’i yeniden ziyaret ettiğinizde sizi tanımak böylece sitenin işlevselliğini artırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak

Reklamları kişiselleştirerek hedefleme ve reklamcılık faaliyetini gerçekleştirmek

Siteyi analiz etmek ve sitenin performansını artırmak

Sitemizde Kullanılan Çerezler

Sitemizde ve mobil uygulamalarımızda kullandığımız farklı türde çerezler bulunur. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

  1. Zorunlu Çerezler

Bu çerezler, kullanıcının bir sayfanın güvenli alanlarına erişim gibi sitenin özel bölümlerinde gezinebilmesini ve bunları kullanabilmesini sağlamak için gereklidir. Bu çerezler olmadan web sitesinin önemli kısımları kullanılamaz

  1. İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

Bu çerezler, kullanıcı davranışı hakkında bilgi toplar. Tüm bilgiler isimsiz toplanır ve işlevsellik çerezleri, kullanıcının diğer web sitelerindeki faaliyetlerini takip edemez. Bu bilgiler, web sitesinin geliştirilmesi için rapor derlemek amacıyla kullanılır. İşlevsellik çerezleri, kullanıcı tarafından istenen hizmeti sağlayanları da kapsayabilir.

  1. Sosyal Medya Çerezleri

Bu çerezler sizlerin sosyal medya kullanımlarınız hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. Örneğin Kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturulması ya da market araştırmaları yapılması için Facebook/Twitter gibi sosyal medya hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması için çerezler kullanılabilir.

  1. Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler web sitesinin dil ayarları gibi kullanıcı tercihlerini kaydetmesini sağlayarak, kullanıcıya geliştirilmiş, daha kişisel bir deneyim sunar.

  1. Hedefleme veya Reklam Çerezleri

Bu çerezler, kullanıcıya ve ilgilerine uygun reklamları görüntülemek için kullanılır. Bu çerezler aynı zaman belirli web sayfalarını ziyaret ederken kullanıcının etkileşim kurduğu bir reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek ve potansiyel reklam verenlerle iletişime imkân tanımak için kullanılabilir.

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerezleri, tarayıcınız imkan sunuyorsa tarayıcı ayarlarını düzenleyerek yönetebilirsiniz. Bu şekilde tüm çerezleri reddedebilir, sabit diskinize bir çerez kaydedilmeden önce uyarılabilir, sadece belirlediğiniz internet sitelerinin çerezlerini kabul edebilir, önceden kabul ettiğiniz çerezleri devre dışı bırakabilir ya da silebilirsiniz.

Ada Dent, Çerez Politikası’nı size herhangi bir bildirimde bulunmaksızın güncelleyebilir. Bu nedenle; çerez politikamızı belirli aralıklarla yeniden gözden geçirmeniz önerilmektedir.

Veri sahipleri, KVKK’nın 11.maddesi uyarınca kişisel verileri kapsamında aşağıdaki haklara sahiptir;

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

  • Kişisel veri işlenme durumunu öğrenme,
  • Kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek ve Politika’yı kabul ederek Web Sitesi’ni ziyaret etmeniz sırasında işlenen kişisel verilerinizin tamamının veya bir kısmının değiştirilmesini, silinmesini veya anonim hale getirilmesini talep etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz: bilgi@adadent.com.tr